Naše nabídka

La Andaluza

Specifikace: 

La Andaluza, Španělsko – síť restaurací se španělskými specialitami včetně světově známých a oblíbených tapas.

První restaurace a bary La Andaluza byly otevřeny v roce 2013. Dnes má síť více než 90 franchisových a vlastních provozoven ve Španělsku a master-franchisového partnera v Portugalsku.

Vizí franchisového konceptu La Andaluza je nabízet španělskou kulturu pohostinství a skvělou gastronomie v dalších zemích Evropy. Pokud si ceníte kvalitních produktů a toužíte ochutnat čerstvě ulovené ryby, mořské plody nebo masové specility, La Andaluza bude určitě Vaší oblíbenou restaurací.

Vynikající španělská kuchyně je velmi rozmanitá a chutná. Kombinuje jednotlivé ingredience, tvoří perfektní celek, je plná rozmanitých chutí, vůní a barev.

Mezi základní ingredience španělské kuchyně patří ryby, mořské plody, maso hovězí, vepřové, drůbeží, čerstvá zelenina, ovoce, čerstvé bylinky, koření, rýže, olivy a olivový olej. Španěle milují saláty, dušené pokrmy z jednoho hrnce (pánve), grilovaná masa, sušené salámy šunky a polévky. Z koření se používá nejvíce šafrán, česnek, pepř a pálivé papričky.

Na počátku každého jídla jsou tapas - druh předkrmu, který je ve Španělsku velmi oblíbený. Servíruje se v různých podobách – topinky, kousky uzenin a sýrů, lehce připravené mořské plody nebo malé masité pokrmy. Ve španělských restauracích si můžete vždy koupit a ochutnat tolik druhů tapas, kolik zvládnete. Ve Španělsku se tyto tapasy těší veliké oblibě a existují i tapas bary výhradně zaměřené na tyto pokrmy. Tapasů je nesmírné množství druhů. Jsou to olivy, obalované sépiové kousky, klobásky, pasty, nakládaná nebo grilovaná zelenina, ančovičky s kouskem chleba, masové kuličky, plody moře a mnoho dalších.  

Zde jsou některé vybrané typické španělské pokrmy, které La Andaluza nabízí:

Paella - nejznámější španělský pokrm, šafránové rizoto ve speciální pánvi, ve které se připravuje i podává. Základní přísadou je maso, zelenina nebo mořské plody. Variant a kombinací je mnoho podle jednotlivých regionů i podle sezón. Rizoto bývá sytě žluté díky množství šafránu, které dodává jídlu typickou chuť.

Gazpacho - oblíbená studená polévka z rozmixovaných nebo pasírovaných rajčat a další zeleniny. Přidává se česnek a cibule.
Tortilla de patatas - oblíbené španělské jídlo. Bramborová omeleta, přidávají se vajíčka a cibule. Často se servíruje se salátem.
Zarzuela - známá polévka z různých ryb a plodů moře. Vše se dusí v jednom hrnci s česnekem, zeleninou, vínem, mandlemi a kořením.
Marmitako - oblíbené baskické jídlo. V kotlíku dušený tuňák, brambory a cibule.
Patatas bravas - možné zařadit také mezi tapas. Smažené kousky brambor zalité pikantní pálivou rajčatovou omáčkou.
Rabo de Toro - dušená hovězí oháňka se zeleninou, ve vývaru a sherry. V původní verzi se dělalo z oháňky zabitého býka v koridě.
Cozido - pokrm z jednoho hrnce, dušené maso, klobásky, šunka a zelenina.
Arros negre - aneb černá paella - rizoto z mořských plodů, obarvené inkoustem ze sépie, která dodává jídlu charakteristickou černou barvu a nezaměnitelnou chuť.
Empanada - chutné smažené plněné taštičky, obvykle plněné tuňákem nebo sardinkami s česnekem a rajčaty.
Pisto - dušená směs ze zeleniny na způsob francouzským ratatouille, která se konzumuje pouze s chlebem, ale slouží i jako náplň do taštiček Empanadas nebo na Cocas - španělská verze pizzy. Obvykle se skládá z rajčat, česneku, lilku, cuket a paprik.
Crema de Gambas con Mejillones - krémová polévka z krevet a mušlí.
Pulpo á galega - tradiční galicijský dušený pokrm z chobotnice.

Franchisový koncept La Andaluza je zcela orientován na franchisové partnery, kteří jsou jeho hlavními reprezentanty. Celý proces tréninku a rychlého zaškolení personálu restaurací usnadňuje a urychluje pro každého franchisanta možnost zahájit jeho činnost v relativně velmi krátké lhůtě.

Promyšlený a v praxi ověřený marketing a různé marketingové nástroje zajistí, že restaurace La Andaluza je velmi brzy známa v celé spádové oblasti – smluvním teritoriu franchisové restauraci po jejím otevření.

Franchisový koncept La Andaluza je velmi dobře na expanzi do dalších zemí včetně ČR a Slovenska připraven. Každý franchisový partner může počítat s velkou podporou centrály franchisora, včetně vyhledávání a analýzy spádových oblastí vhodných lokalit pro umístění restaurací, přípravy otevírání nových franchisových podniků, zaškolení všech pracovníků a trvalou péči v oblasti provozu, IT, marketingu, business plánu, financování apod. Kompletní vybavení všech restaurací „na klíč“ ze strany franchisora včetně do detailu propracovaného vnitřního zařízení je rovněž samozřejmostí.

La Andaluza je v ČR a na Slovensku zastoupen společností AVEX systems, která pro něj hledá master-franchisového a nebo franchisové partnery. Pro více informací kontaktujte společnost AVEX systems: ales.tulpa@avexsystems.eu. Další informace je možné najít i na: www.laandaluza.com/international.

Tento franchisový koncept bude detailně představen i na Master franchisové konferenci v Praze dne 15.11.2017. Více informací najdete na webu: www.masterkonference.cz.

 

 
 
 
 
 
 

 

Ing. Aleš Tulpa uveden v Knize Osobností OXFORD ENCYCLOPEDIA.
Více informací zde